Rauman seudulle uusi sijoitusrahasto

 

Rauman seudulle on perustettu uusi pääomasijoitusrahasto, Kasvattajarahasto Ky, jonka perustamis- ja yhtiösopimus allekirjoitettiin keskiviikkona 1.7.2015 Rauman kaupungintalolla. Tavoitteena on vaikuttaa sijoitustoiminnalla Rauman seudun ja työssäkäyntialueen työllisyyteen, elinvoimaan ja kehitykseen. Rahasto tekee oman pääoman ehtoisia sijoituksia pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Kohderyhminä ovat erityisesti nuoret ja aloitusvaiheessa olevat kasvuyritykset.

- Rahaston perustamisella on merkitystä neuvoteltaessa ns. suuremmista investointihankkeista, sillä niihin liittyy aina myös alihankinta- tai kumppanuusyritysten perustamis- tai kehittämistoimintaa, Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski toteaa.

Sijoitusrahastoa on ryhdytty Rauman kaupungin toimesta valmistelemaan, koska erityisesti pk-yritysten pankkirahoituksen saamisen ehdot ovat kiristyneet olennaisesti. Kasvattajarahasto Ky:n kotipaikka on Rauma. Rahaston minimikoko on Rauman kaupunginvaltuuston päätöksen mukaan 10 miljoonaa euroa ja toimikausi 10 vuotta. Rahaston perustamiseen on haettu myös valtion 2 miljoonan euron rahoitusta. Tässä vaiheessa rahastoon on sijoitettu jo runsaat 10 miljoonaa euroa. Tavoitteena on kasvattaa rahaston pääoma ainakin 15 miljoonaan euroon.

Kasvattajarahasto Ky:tä hallinnoi pääomarahastojen hallinnointiyhtiö Aboa Venture Management Oy, joka on harjoittanut menestyksekästä sijoitustoimintaa jo 20 vuotta. Rahaston perustaminen on osoitus Rauman seudun ja työssäkäyntialueen yhteistyön toimivuudesta ja yhteisvastuusta haasteellisessa taloudellisessa tilanteessa.

Erityisen merkittävää on, että rahaston perustajajäseniksi on sitoutunut jo toistakymmentä raumalaista pk-yritystä tai yksityishenkilöä, joista kaikki eivät halua tässä vaiheessa nimeään julkisuuteen. Rahaston perustaminen on osoitus myös Rauman ja Vakka-Suomen seutujen elinkeinoelämän yhteistyön tiivistymisestä, kun rahaston perustamisvaiheessa ovat mukana Vakka-Suomen alueen paikallispankit ja Vakka-Suomen Puhelin Oy.

Rahaston sijoittajat tässä vaiheessa
Länsi-Suomen Osuuspankki, Lounaisrannikon Osuuspankki, Lapin Osuuspankki, Eurajoen Säästöpankki, Kalannin Säästöpankki, Satu Invest Oy, Vakka-Suomen Puhelin Oy, Olderman Oy, Steerprop Oy, Eurajoen Romu Invest Oy, Lai-Mu Oy, Petteri Laitala, Rauman kaupunki, Eurajoen kunta, Rauman seurakunta

Neuvottelut lisäsijoituksista ovat parhaillaan meneillään.
Lisätietoja antavat
Kari Koski, kaupunginjohtaja, Rauman kaupunki, puh. 02 834 3000, 0500 757 567
Heikki Tuomaala, toimitusjohtaja, Aboa Venture Management Oy, puh. 040 544 1250


Kuvassa vasemmalta: Timo Reivonen, Heikki Tuomaala, Esa Sainio, Jussi Lähteenmäki, Marko Haapasaari, Ari Salmi, Muisto Laine, Matti Saustila, Harri Hiitiö, Ville Majasaari, Juha Teerialho, Hannu Heino ja Kari Koski.