Erinomainen sijainti ja saavutettavuus

Lakari sijaitsee valtateiden 8 ja 12 risteysalueella. Turkuun on matkaa 90 km, Poriin 45 km, Tampereelle 140 km. Lakarin logistiikka- ja yritysaluetta palvelevan Luostarinkylän eritasoliittymän rakentaminen alkoi kesällä 2015. Mittavassa tiehankkeessa rakennetaan mm. yli 3 km keskikaidetta, kolme uutta siltaa, yksi uusi kevyenliikenteen silta ja poistetaan kolme rautatien tasoliittymää. Tiehanke takaa sujuvat liikenneyhteydet valtateiden 8 ja 12 välillä. Rakentaminen kestää noin 1,5 vuotta ja urakka valmistuu vuoden 2016 lopulla. Lähimmät lentokentät ovat Porissa ja Turussa. Lakarin alueen läpi kulkee rautatie, johon on mahdollista tehdä pistoraide.

Valtateiden varrella

Valtatie 8 yhdistää tärkeänä tavara- ja henkilöliikenneväylänä Pohjanlahden rannikon kaupungit Turusta Rauman ja Porin kautta Ouluun ja edelleen Tornioon. Tien varrella olevien satamien kautta kulkee noin 40 % Suomen tuonti- ja vientikuljetuksista. Valtatie 12 kulkee Raumalta Huittisten, Tampereen ja Lahden kautta Kouvolaan. Tieyhteys valtatieltä 12 mahdollistaa suoran reitin kaupungin asutusalueiden ohi satamaan.

Laivayhteydet

Raumalle johtaa kaksi väylää, Valkeakarin ja Rihtniemen väylät. Rihtniemen väylä tullaan syventämään 10 metristä 12 metriin. Raumalta on säännöllinen linjaliikenne mm. Saksaan, Iso-Britanniaan, Hollantiin, Belgiaan, Ranskaan, Espanjaan, Italiaan, Puolaan ja Yhdysvaltoihin.

Mahdollisuus raideyhteyteen

Lakarin läpi kulkee rautatie, josta on mahdollista rakentaa pistoraide alueen kohteisiin.

Rauma–Jämsänjokilaakso -rata on yksi Suomen tärkeimmistä tavarankuljetusradoista erityisesti paperinkuljetusreittinä. Radan akselipaino 25 tn mahdollistaa monipuoliset kuljetukset logistiikan ja teollisuuden tarpeisiin.  

Lentokentät

Porin lentokentältä lennetään reittilentoja Helsinkiin sekä tilauslentoja. Porin lentokentälle on Lakarista ajomatkaa noin 45 min. Turun lentokentältä on yhteyksiä eri puolille Eurooppaa.

Turun lentokentällä on myös erillinen täyden palvelun rahtiterminaali. Turun kenttä on reilun tunnin ajomatkan päässä Lakarista.

Tampere-Pirkkalan lentokentälle ajaa noin kaksi tuntia ja Helsinki-Vantaan kansainväliselle kentälle noin 3,5 tuntia.

Takaisin edelliselle sivulle